Vloeren

Kies je voor een pvc of laminaat vloer?

De keuze voor een vloer voor je woning kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk een tal van verschillende vloeren die je kunt leggen. Iedere vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen, waardoor de keuze alsmaar moeilijker wordt. Tegenwoordig zijn pvc vloeren en laminaat vloeren razend populair. Dat is ook niet gek, als je deze vloeren afweegt tegen bijvoorbeeld een houten vloer. Maar ook tussen deze twee vloeren zitten grote verschillen. In dit blog bericht willen we je graag over deze verschillen informeren zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het leggen van een nieuwe vloer in je woning.

Wat is een laminaat vloer precies?

Laminaat is in Nederland één van de meest gekozen vloeren. Inmiddels is er ook een enorm grote keuze aan verschillende laminaat vloeren. Je kunt bijvoorbeeld voor een mooie, lichte houtlook gaan, maar ook voor een donkere variant. Een laminaat vloer is gemaakt van samengeperste latten. Hierdoor kun je hem gemakkelijk zelf leggen. Eén van de voordelen van een laminaat vloer is dat het kleurvast is. Anders dan bijvoorbeeld tapijt, zal de vloer niet van kleur veranderen als er langdurig meubels op geplaatst zijn. Daarnaast is laminaat vochtbestendig. Het kan dus veel beter tegen vocht dan bijvoorbeeld een echte houten vloer. Het onderhoud van een laminaat vloer doe je dus ook gemakkelijk met een vochtige dweil.

Wat is een pvc vloer precies?

Een pvc vloer is een houtvrije vloer. De vloer is namelijk gemaakt van kunststof en bevat dus geen hout. Wel heeft de pvc vloer een mooie houtlook, waardoor hij niet van echt hout te onderscheiden is. Het grootste voordeel van een pvc vloer is dat het geluiddempend is. Hierdoor kun je ook ‘s nachts door de kamer lopen, zonder dat de buren of gezinsleden last hebben van overlast. Wil je graag vloerverwarming plaatsen onder de vloer? Dan is de keuze voor een pvc vloer erg verstandig. De vloer laat namelijk gemakkelijk warmte door. Dit komt omdat de pvc vloer bestaat uit zeer dunne latten. Deze kun je ook zelf gemakkelijk met een stanleymes op maat snijden. De vloer kun je dus ook zelf zeer eenvoudig leggen. Tot slot kun je de vloer ook gemakkelijk vervangen als er bijvoorbeeld een defect optreedt. Je kunt dan de desbetreffende strook gemakkelijk met een nieuwe vervangen.

Waar let je op bij het leggen van een vloer?

Zoals je waarschijnlijk gelezen hebt, zijn er verschillen tussen een pvc vloer en een laminaat vloer. Afhankelijk van je wensen kun je een keuze maken voor de vloer. Wil je bijvoorbeeld een geluiddempende vloer? Dan is de keuze al snel gemaakt voor een pvc vloer. Wil je echter een vloer die zoveel mogelijk op echt hout lijkt? Dan is een laminaat vloer meer voor jou. Als je graag vloerverwarming wilt leggen, kies je weer sneller voor pvc. De keuze voor de vloer is dus erg afhankelijk van je eigen wensen en behoefte. Het voordeel is wel dat je altijd een nieuwe vloer kunt leggen met beide varianten. Je kunt ze namelijk eenvoudig zelf leggen en weer zelf weghalen. Zo kun je de vloeren ook in een andere kamer leggen, als je ze bijvoorbeeld niet meer in de woonkamer wilt hebben liggen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button