BadkamerOnderhoud

Kitranden vervangen

Story Highlights
  • Je vervangt de kitranden bij beschadiging, afbrokkeling en schimmels
  • Zorg voor je een nieuwe kitlaag aanbrengt voor een schone ondergrond
  • Voor de afwerking gebruik je een kitlepel

Ga je de kitranden van het raam vervangen? Dan doe je dat vaak als er sprake is van afbrokkeling of als schimmels zijn ontstaan. Ook kan sprake zijn van beschadigde kitranden en ook dan is het goed die te vervangen. Woningcourant.nl heeft al eens met dit bijltje gehakt en weet dus net als dat het weet hoe jij je droger in topconditie houdt wat een kitrand van een bad verwijderen precies inhoudt.

Kitranden vervangen badkamer

Ga je kitranden vervangen in de badkamer, dan verwijder je in eerste instantie de oude kit. Dit kan prima met een mes en met een kitsteker. Met een plamuurmes kun je vervolgens prima de achtergebleven resten te verwijderen. Hiervoor zijn ook speciale kitverwijderaars beschikbaar. Deze verwijderaar laat je heel even intrekken. Met water en zeep maak je het na gebruik goed schoon. Daarmee is het proces van kitranden vervangen nog niet voorbij. Zeer zeker niet.

Kitranden raam vervangen

Nu je de oude kit verwijderd hebt wordt het tijd om de ondergrond te ontvetten. Het is simpelweg belangrijk om nadat de kit verwijderd is het geheel altijd goed schoon te maken en te ontvetten. Ga je de kitranden van het raam vervangen, dan zal de kit veel beter hechten op een schone ondergrond. Om te ontvetten kun je gebruik maken van een sterke en warme oplossing met soda. Nadat de ondergrond ontvet is, maak je alles nogmaals schoon met water en laat je alles vervolgens goed drogen.

Kitrand bad verwijderen

Nu de kitranden van het bad verwijderen er op zit, zal er nog een nieuwe laag kit aangebracht moeten worden. Dit kan dus alleen als de oude kit verwijderd is en de ondergrond schoon en droog is. Omdat je uiterst precies wilt werken, is het net als bij verven belangrijk om de randen met plaktape af te plakken. Zo werk je netter en wordt het eindresultaat een gewoon fraaier. Vervolgens maak je het kitpistool klaar voor gebruik en zet je de spuitmond aan het begin van de voeg. Je kunt nu kitten, waarbij het handig is om van hoek naar hoek te bewegen. Voorkom dat kit op je handen terecht komt. Dit haal je er namelijk niet zomaar even weer af. Integendeel zelfs.

Werk het geheel met een kitlepel af

Het laatste onderdeel van het vervangen van kitranden is de afwerking. Nu de kit is aangebracht kun je prima met een kitlepel voor de afwerking zorgen. Dit kan eventueel ook met een natte vinger en zeepwater. Je verwijdert de plaktape en kitvlekken haal je weg met een droge doek. Mocht er sprake zijn van hardnekkige vlekken, dan kun je die te lijf gaan met een zeepoplossing en wasbenzine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button