Trends

Wat zijn de beste laadpalen?

Voor eigenaren van een elektrische of hybride auto, is een laadpaal installatie een uitstekende keuze. Je kan zo altijd op je eigen terrein je auto opladen, zodat je weer met een volla accu en goed gevoel de weg op kan. Wanneer je op zoek gaat naar een laadpaal, zul je merken dat het aanbod gigantisch is. Er zijn verschillende soorten laadpalen en wallboxen, die allemaal in laadsnelheid variëren. De beste laadpaal is afgestemd op de soort auto die je hebt. Wanneer je zelf geen verstand hebt van de verschillende laadpalen, kan het raadzaam zijn advies te vragen bij een expert. Cable Soolutions kan jou adviseren welke laadpaal het beste bij jouw auto en parkeerterrein past.

De voordelen van een laadpaal installatie

Wanneer je een elektrische auto hebt, wil je er wel zeker van zijn dat je deze op kan laden wanneer het nodig is. Er zijn ook publieke laadpalen die je kunt gebruiken, maar het is niet altijd zeker dat er een plekje vrij is, waardoor je het risico loopt je de accu niet op te kunnen laden. Bovendien vallen de kosten van een publieke laadpaal altijd hoger uit dan wanneer je een eigen laadpaal gebruikt. Met je eigen laadpaal betaal je namelijk het tarief van je elektriciteitsleverancier, waardoor dit dezelfde prijs per kWh is die je ook voor andere elektronische apparatuur in huis kwijt bent.

Wat is het verschil tussen een wallbox of een laadpaal?

De termen laadpaal en een wallbox worden vaak in één adem genoemd. Alhoewel ze dezelfde functie hebben, verschillen ze wel enigszins van uiterlijk. Een laadpaal is (zoals de naam al zegt) een paal die los van een muur staat, en een wallbox is aan de muur bevestigd. Wat de beste installatie is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur en ruimte. Doordat de wallbox aan de muur bevestigd is, neemt deze over het algemeen minder ruimte in dan aan laadpaal. De installatie van een laadpaal en wallbox verloopt overigens wel op dezelfde manier, dus hier zit geen verschil in.

De beste laadpaal voor je elektrische auto

Zoals eerder vermeld, is de beste laadpaal afgestemd op de laadsnelheid van de auto. Niet elke elektrische of hybride auto kan namelijk even snel opladen. Er zijn ook laadpalen die een lager vermogen hebben, waardoor het laden van de auto langzamer kan gaan dan een laadpaal installatie met een hoger vermogen. Cable Soolutions adviseert over het algemeen een snelle laadpaal, zodat het laadvermogen zo hoog mogelijk is. Wanneer je besluit een nieuwe elektrische auto te kopen, weet je op deze manier zeker dat deze ook zo snel mogelijk zal opladen.

Heb je een 1 fase of 3 fasenaansluiting?

Hoe snel je jouw auto kunt opladen met een laadpaal installatie, hangt ook af van welke stroomaansluiting je thuis hebt. Met een 3 fasenaansluiting kan je je auto het snelst opladen, al moet je auto dit ook ondersteunen. In theorie laadt deze aansluiting 3x zo snel dan de 1-faseaansluiting. Mocht je de stroomaansluiting willen veranderen, dan kan je de aansluiting laten verzwaren. Op deze manier haal je het meeste uit je laadpaal installatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button