TrendsTuin

Beste elektrische bbq van 2022 + handige tips

Nog niet eens zo’n tijd terug viel de elektrische barbecue de Nederlandse tuinen binnen. Niet als vervanger van de houtskool bbq maar wel als een heel mooi alternatief. Want vlees en groenten grill je er net zo makkelijk mee. Tegenstanders beweren dat de mooie rooksmaak van het vlees alleen maar met een houtskool bbq ontstaat. Niet waar, als je een smokebox gebruikt voor de elektrische bbq, krijg je dezelfde smaak. Dezelfde tegenstanders wijzen er dan fijntjes op de een elektrische bbq wel een stukje duurder is dan hun houtskoolkanonnen. In aanschaf ja, maar niet meer na de zoveelste zak houtskool. Stroom is lang zo duur niet.
Elektrisch barbecueën heeft ook onmiskenbaar voordelen boven het gebruik van een houtskool bbq:

• Zeer gelijkmatige hitte op het hele rooster
• Reinigt veel sneller na gebruik
• Is veiliger want geen open vuur
• Geeft minder overlast bij de buren
• Geen gesjouw met houtskool of briketten
• Veel betere regeling van temperatuur
• Sneller bedrijfsklaar

Wat is belangrijk bij een elektrische bbq?

Zit je eraan te denken om een elektrische bbq te bestellen? In dit stuk presenteren we de absolute toppers van dit moment. Welke bbq je ook kiest, vooraf zijn er vier zaken waar je je tuingrillertje op moet checken zodat je plezier houdt van je bbq:

• bbq moet stabiel staan; check het onderstel
• bbq moet flink vermogen hebben: check of er minimaal 2000 Watt op zit
• bbq het liefst met een deksel (meer grillmogelijkheden)
• bbq met anti-aanbaklaag van grillrooster (hygiëne)

Vier belangrijke zaken, dus. En dan nu vier bbq’s, elk in een eigen ‘beste categorie’. En tot slot nog de best geteste barbecue van 2022.

Beste kleine barbecue

De Outdoorchef P 420 E valt in de prijzen als het om klein maar fijn gaat. Op zijn stevige tripod is dit bolletje compact en de beste lichtgewicht; heel handig om overal mee naar toe te nemen. Een tuingrillertje die scoort qua gebruiksgemak en een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft (ca. € 300). Met deksel zodat je het vlees of de vis niet langer hoeft om te draaien. De 2000 Watt zorgt voor voldoende bak- en grillvermogen. Zeven hittestanden laten je gerecht perfect garen.

Beste compacte barbecue

Met een uitgave van rond de € 500 valt de Weber Pulse 1000 in de betere categorie elektrische bbq. Terwijl de Outdoorchef P 420 E niet in huis kan functioneren, kan de compacte Weber dat wel. Sowieso staat Weber voor kwaliteit. Dat zie je terug aan de handgrepen zodat het apparaat makkelijk verplaatst kan worden. Hij hoort op een tafel of een andere verhoging want heeft geen eigen onderstel. Dus kan hij ook niet wiebelen. Compact, dus een allemansvriend. Deze Weber doet het goed in de tuin, op het balkon of op de camping. Het dubbelwandig deksel garandeert een minimaal warmteverlies. Ondanks de compactheid heeft hij toch nog een grillplaat van 31 bij 42 cm. En voor je regelmatige check: een thermometer.

Best betaalbare barbecue

Regelmatig niet op voorraad; de omzetsnelheid van de Tefal EasyGrill Elektrische Tafelbarbecue zegt dan ook iets over hoe gewild deze griller is. Hij komt op eigen poten die je zo verwijderd hebt, als je ‘m liever op tafel hebt staan. Vaak geprijsd voor net onder de € 100. De onderdelen zijn vaatwasserbestendig en de mindere geurtjes verdwijnen in de waterbak. De EasyGrill scoort uitstekend op functionaliteit. Betaalbaar betekent bij deze bbq niet dat je aan verwarmingsvermogen verliest, integendeel. Met 2300 Watt een knappe bakker!

Barbecue met beste prijs/kwaliteitsverhouding

Voor rond de € 200 heb je met de Steba VG350 de meeste waar voor je geld. Hij ziet er ook nog heel stijlvol uit. En verhult zo smaakvol de robuuste materialen waar deze Steba van gemaakt is. Een bbq die jaarrond gebruikt kan worden en zo van zijn stabiele staander los is, dus ook gemakkelijk in je keuken op tafel te zetten is. Onder de Steba zit een heel handig plateau om je tuinkokspulletjes op neer te zetten. Het deksel heeft een temperatuur indicator voor optimaal grillresultaat. Iets minder is misschien dat hij vrij groot is. Maar dan heb je dus ook een kolos van een grillplaat (55 x 41 cm) waar een hele volksverhuizing van kan eten. Best geteste barbecue
Er kan er maar eentje de echte nummer 1 zijn en dat is op dit moment de Tristar BQ-2816. Voor een dikke honderd euro krijg je dan ook nogal wat. De prijs is sowieso fijn, maar de kwaliteit verdient ook een dikke plus. Het is een snelle jongen, na drie minuutjes voorverwarming kan het vlees er al op. Een multifunctioneel vetafdruipsysteem is aan boord en de anti-aanbaklaag is een grote pré. Het formaat van deze Tristar is niet onhandig groot maar het grilloppervlak wel weer royaal (46 x 35 cm). Natuurlijk traploos instelbare hitte, een allesdoener die 2200 Watt sterk is. De tuintrots van 2022.

Ben je nou benieuwd wat de trends voor 2024 worden op het gebied van elektrische bbq’s? Lees dan ons nieuwste artikel waarin we meerdere soorten met elkaar vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button