Onderhoud

Beste slagschroevendraaier

Als je van klussen houdt dan weet je hoe belangrijk het is om goed gereedschap te hebben. Met slecht gereedschap kun je niks. Met goed gereedschap kun je alle kanten op en daarom is het ook zo belangrijk dat je echt investeert in goed materiaal. Zo zijn er ook schroevendraaiers in verschillende soorten. Wanneer je op zoek gaat naar een goede slagschroevendraaier dan zul je dat ook merken. En hoe weet je nou wat de beste slagschroevendraaier is voor jouw klus? Hier kun je wat inspiratie op doen. 

Wat is een slagschroevendraaier?

Voor de beginnende klusser even een korte introductie wat de slagschroevendraaien precies is. Het woord zegt het eigenlijk al maar de slagkop is een ander soort kop dan die op andere boormachines wordt gebruikt. Maar er zijn nog een aantal verschillen. 

Een gewone schroefboormachine vraagt heel veel vermogen van de accu en dat is dus bij de slagschroevendraaier niet zo. Deze werkt op minimale capaciteit van de accu. Fijn dus om te weten dat het vermogen niet het meest belangrijk is. Maar als je een slagschroevendraaier gaat kopen is het dus wel belangrijk om op een aantal andere dingen te letten. 

Wat belangrijk is dat je weet wanneer je gaat kiezen voor een schroefmachine of een slagschroevendraaier. Dit onderscheid zit hem met name in de kracht die je moet gebruiken. Wanneer jij bijvoorbeeld werkt met kleine schroefjes heb je niet zoveel aan een slagschroevendraaier. In dat geval ben je beter af met een schroefboormachine. 

Maar komt er meer kracht bij kijken dan is een slagschroevendraaier meer geschikt. Als jij bijvoorbeeld een loungeset van pallethout in elkaar zet of een eigen opklapbed maakt mag je wel een apparaat hebben die power in huis heeft. Dan is de slagschroevendraaier heel geschikt. Het maakt dus nogal een verschil welke schroevendraaier jij kiest. En pas als je dat bepaald hebt moet je nog naar een aantal andere specificaties gaan kijken.

Waar moet je op letten als je een slagschroevendraaier koopt?

Jouw geld kun je maar één keer uitgeven. Daarom is het heel erg belangrijk dat je zorgvuldig kiest waar je je geld aan wilt spenderen. Kies niet voor een low budget apparaat dat binnen no-time weer kapotgaat. Wanneer je gaat klussen moet er flink wat vermogen geleverd worden. Dat red je niet met een apparaat dat na 2x gebruiken in elkaar stort. 

Als je dus weinig budget ter beschikking hebt is het belangrijk om misschien te overwegen de aanschaf nog even uit te stellen of om de slagschroevendraaier te huren voor jouw klus. Huren heeft als nadeel dat het niet jouw eigendom wordt maar aan de andere kant heb je even geen last van een hoge aanschafprijs. Je kunt dan nog even doorsparen om vervolgens later zelf een te kopen.

De accu

De accu

Wanneer je van plan bent om een slagschroevendraaier te kopen is het belangrijk om te kijken naar de accu van de potentiële aankoop. Ook al werkt een slagschroevendraaier minder op het vermogen van de accu, daarentegen tikt de slagschroevendraaier wel een hoog toerental aan. Een accu moet dit wel kunnen leveren en dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de accu dit trekt.

Niet alleen de capaciteit van de accu is belangrijk maar ook hoe snel de accu weer oplaadt wanneer hij leeg is. Het is natuurlijk super frustrerend als je aan het klussen bent en de accu raakt leeg, dat je uren moet wachten voordat je weer verder kunt. Eventueel kun je ook altijd een tweede accu aanschaffen om dit probleem te tackelen.

Meegeleverde accessoires

Als je een slagschroevendraaier gaat kopen is het ook handig om te kijken of er accessoires bij zitten zoals bijvoorbeeld bitjes. Het is namelijk heel fijn om een complete set met bitjes erbij te hebben. Dit is belangrijk want zo grijp je niet mis en heb je altijd het perfecte bitje voor de schroef of bout. 

Misschien wil je een tweede accu erbij? Soms kun je leuke aanbiedingen kopen waar alles compleet in zit zoals de slagschroevendraaier met bijpassende set bitjes en een tweede accu. Als je tot aanschaf van slagschroevendraaier over wilt gaan moet je dus niet akkoord gaan met de eerste de beste aankoop. 

Neem de tijd voor jezelf om rustig te oriënteren welke slagschroevendraaier het beste bij jou past en die geschikt is voor de klussen waarvoor jij deze nodig hebt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button