DIYWoonruimtes

IKEA hacks

Je kunt doorgaans prima slagen bij IKEA. Ze hebben er gewoon ontzettend veel en dat ook in verschillende stijlen. Toch wil je wel eens iets anders, of wil je het net even anders. Dat betekent echter niet dat je meteen naar een veel duurderde zaak moet. Integendeel. Het kan ook anders. En dat leggen we je hier uit. Een ding is zeker; je kunt met de IKEA producten als basis verrassend mooie dingen maken.

IKEA hacks

Soms heeft het IKEA het net niet. Heeft het net niet dat wat jij voor ogen hebt. Ren niet meteen naar een andere winkel, maar gebruik dan de IKEA producten als basis en maak er iets bijzonders van. Dat kan prima. We vertellen je hier meer over IKEA hacks, want zo noemen we deze manier van werken. Je komt dan zelf met de oplossingen en bespaart alsnog door niet meteen naar een andere, duurdere winkel te gaan. Met de IKEA producten als basis kunnen dan zomaar de mooiste dingen ontstaan.

IKEA DIY

Het is heel simpel. Soms vind je een IKEA product wel aardig, maar mis je iets. Is het te saai of te standaard. Tijd om actie te ondernemen dus. Je neemt het product van IKEA mee naar huis en gaat het zelf maken zoals je dat voor ogen had. Voorbeeld? Stel je zoekt een mooie mandala boekenkast. Wat je dan doet is een aantal IKEA Eket kastjes kopen. Je volgt daarna de appartmenttherapy tutorial en maakt vervolgens precies die mandala boekenkast die je zo graag wilt. Het vraagt inderdaad wel wat handigheid en zeker ook enige creativiteit, het resultaat is echt prachtig. En zo kun je heel erg veel zelf doen. Volg de aanwijzingen van de tutorial en er kan eigenlijk niets misgaan.

IKEA hacks kast

Je kunt van een heel simpel kastje een heel leuk en bijzonder kastje maken. Zo kun je het kastje bijvoorbeeld aanpassen en het fraaie en opvallende lederen handgrepen geven, in plaats van de vaak wat saaie handgrepen die standaard op het kastje zitten. Met lederen handgrepen krijgt het kastje meteen een heel andere uitstraling. Wil je bijvoorbeeld een industriële kast, ga dan voor een Iaden kast van IKEA, een ideale kast voor een hack. Normaliter heeft die de standaard grijze kleur. Kies nu echter voor een metallic verf. Dan is de saaie grijze kleur weg en creëer je meteen een industriële look.

IKEA meubels pimpen

Het kost je amper moeite om IKEA meubels te pimpen. Stel je zoekt een retro ladenkast en wilt graag gouden laden. Dan weet je bijna zeker dat je die niet in de collectie van IKEA gaat vinden. En dus ga je gewoon zelf aan de slag. Je kunt zo goed als elke ladenkast van IKEA pimpen. Neem nou de Alex ladekast, het is dé ideale ladekast om te pimpen en van gouden laden te voorzien.

Creatief met IKEA meubelen

Een antiek koffietafeltje vind je vaak niet bij de IKEA. Toch kun je wel zaken doen bij de Zweedse gigant. Kies je echter voor wat planken, een goede beits en volg je de aanwijzingen van de tutorial dan kun je prima zelf een mooi stuk antiek maken. Je kunt in dat kader ook een oude tafel als basis gebruiken. Bij de IKEA heb je de tafel Ingo die je ook als goedkope basis kunt nemen om vervolgens zelf een antiek koffietafeltje te maken.

IKEA hack bureau

Zoek je een groot bureau voor je kantoor? Dan kan het Rastan dressoir van IKEA prima als basis dienen en bouw jij zomaar je eigen mooie en ook meteen groot bureau. Je kunt ook prima een rijdend bureau met de producten van IKEA als basis maken. Koop dan bijvoorbeeld de IKEA kast Koppang en creëer een bureau op wieltjes. En zo richt jij je werkkamer thuis helemaal in zoals jij dat voor ogen hebt. Je kunt met een IKEA hack ook prima een verstelbaar bureau maken. Het bureau is in hoogte te verstellen, en dat van bureau tot statafel. Je maakt een zit-sta bureau met een aantal IKEA producten en een onderstel. Volg de tutorial en je maakt zomaar je eigen zit sta bureau.

IKEA hacks keuken

Ook in de keuken kun je prima met IKEA hacks aan de slag. Neem een vintage keukenrek. Dat creëer je al met een simpel houten keukenkastje. Je geeft het een vintage uitstraling door de tutorial te volgen of je geeft het rekje een mooie kleur en met de Fintorp roede extra uitstraling. Je kunt zelfs een eigen kookeiland realiseren. Dat kun je al doen met alle mogelijke Billy boekenkasten die je bij IKEA kunt kopen. Koop er een IKEA werkblad bij en je hebt zomaar je eigen kookeiland gerealiseerd. In de keuken kun je ook kiezen voor zwevende planken. Zo creëer je extra ruimte in de keuken met hangende, stoere planken. Je kunt dan prima werken met een IKEA frame, plexiglas en een ketting uit de bouwmarkt. Met wat bevestigingsmateriaal creëer je zomaar fraaie zwevende planken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button