Tuin

Tuintrends 2021

Story Highlights
  • De biotooptuin wordt het helemaal in 2021
  • Meer ruimte voor de natuur in je tuin
  • Denk eens aan een vuurelement in de tuin

De tuin van 2021 is anders, zoals alles anders is geworden sinds de uitbraak van Covid-19. Er is meer aandacht voor het klimaat en het milieu, terwijl we de natuurmeer en meer lijken te omarmen. Duurzaamheid is daarnaast een thema dat een steeds belangrijkere positie krijgt binnen onze maatschappij. En heb jij eigenlijk wel eens aan een biotoop tuin met een siergrassen en hoge planten gedacht?

De tuin van 2021

Zacht en veilig, dat is de tuin van 2021. Deze tuin biedt een warm kleurenpalet en een meer zachte uitstraling. Daarbij kan de kleur roze beschouwd worden als een accentkleur en spelen gras en ook slingerende borders nadrukkelijk een hoofdrol. Ook huidkleurige plantjes passen in een dergelijke tuin net als ronde potten voor een zeer huiselijke uitstraling zorgen.

Tuinidee 2021

Misschien wel het tuinidee 2021 is de biotoop tuin. Deze tuin is zeer duurzaam en natuurlijk. Creëer je eigen stukje natuur in de tuin, een tuin waarin jij je helemaal kunt afzonderen. De tuin is er een van biodiversiteit en van wateropvang. Je richt bovendien zelf je eigen ecosysteem in. Kies voor veel hoge planten en siergrassen. Het kost je allemaal weinig, maar biedt wel precies die uitstraling die je wenst.

Tuinaccessoires 2021

Omdat we vooral kiezen voor de natuur is een minder prominente rol weggelegd voor accessoires in de tuin. Grind is wel iets dat je veel terug gaat zien, ook al omdat het regenwater snel laat wegzakken in de bodem. Ook een minivijver met waterplanten mag en zal je tuin net dat kleine beetje extra’s bieden. Wat betreft de schutting kies je voor beton in 2021 en wanneer je kiest voor een patiotuin dan is een designmeubel eigenlijk onmisbaar.

Tuinsets 2021

Wat bieden dan de tuinsets 2021? In elk geval design stoelen en tafels in rode en ovale vormen, waarbij de stoelen instelbaar zijn uiteraard. Het jaar2021 wordt, als de weersgoden ons goed gezind zijn, het jaar van comfortabel loungen, van lekkere luxe en tuinsets met all weather kussens die ook bestand zijn tegen een buitje regen. Kies voor een extra grote tuintafel in 2021. Op die tuintafel kun je prima een vuurelement kiezen, want ook dat is trendy in 2021. Behalve in de vorm van een vuurschaal zijn er meer vuurelementen beschikbaar. In bepaalde gevallen kun je bovendien een dergelijk vuurelement als barbecue gebruiken. Het zal de hopelijk heerlijke, lange zomeravonden verlengen en nog gezelliger maken. Zie het maar als een kampvuurtje in je eigen tuin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button