Baby- en kinderkamerSlaapkamer

Verlichting in de kinderkamer

Je bent bijna klaar met het inrichten van de mooiste kamer voor je kinderen. Het enige dat opvalt in de kamer is de lamp, die ontbreekt nog. De lampen in een baby- of kinderkamer moeten meestal meerdere jaren worden gebruikt en moeten passen bij de andere thema’s in de kamer. Op zoek naar die lamp? Woningcourant geeft je veel tips om je te helpen bij het vinden van het juiste licht in de kinderkamer.

Tips voor baby- of kinderkamerverlichting

Wat zijn de overwegingen voor kinderkamerverlichting?

  1. Veiligheid staat voorop. Controleer de stopcontacten in de kinderkamer. Deze moeten stevig aan de muur worden bevestigd.
  2. De staande lamp of bureaulamp moet stabiel zijn. De draad moet de juiste lengte hebben en kan niet gemakkelijk worden gekrompen.
  3. Let op het maximaal toegestane vermogen op de lampenkap en beoordeel of dit voldoende is voor het doel van de lamp. Let ook op de warmte die door de lamp wordt gegenereerd.
  4. Houd de verlichting in de kinderkamer stil en indirect. Je wilt natuurlijk niet dat er licht in de ogen van je kind schijnt.
  5. Overweeg de behoeften van het kind. Baby’s hoeven geen bedlampjes te gebruiken die ze willen lezen. Integendeel, kinderen die van lezen houden, hebben goede verlichting nodig.
  6. Een kind dat naar school gaat, heeft in ieder geval een goede plafondlamp, een bureaulamp en een bedlampje nodig.
  7. Halogeenlampen zijn zeer geschikt als bureaubladverlichting in kleuterscholen. In vergelijking met ander kunstlicht komt het het dichtst bij daglicht en maakt het de ogen niet moe.
  8. Raadpleeg het kind. Naar wat voor soort licht kijkt hij of zij graag?
  9. Heeft u een kinderkamer met een bijzonder thema? Sluit hier de lampen in de kinderkamer op aan, maar zorg ervoor dat ze nog werken.
  10. Bepaal welke lichtbron je gaat gebruiken: kies je voor gloeilampen, spaarlampen of milieuvriendelijke ledverlichting?

Speciale ideeën voor baby- of kinderkamerverlichting

Er zijn veel soorten lampen om uit te kiezen voor de kinderkamer. Er zijn veel mooie kinderlampen, ze maken van de kinderkamer een echt sprookje. We hebben veel leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Geniet en laat je inspireren!

Deze prachtige plafondlamp van Massive is inderdaad een foto. Deze plekken zijn verwerkt in de bijen die in de bloemen zoemen. Deze bijzondere lamp zorgt niet alleen voor sfeer in de kleuterschool, maar zorgt ook voor voldoende licht. De lamp is 36 cm lang en 29 cm breed en gemaakt van hout, kunststof en metaal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button