Tuin

Verschillende soorten kattenverjagers

Story Highlights
  • Wachten op de kat en de kat nat spuiten
  • Kies voor koffiedik of citroenschillen
  • Ultrasone geluiden en lichtflitsen werken altijd

Het is buitengewoon vervelend dat katten uitgerekend in jouw tuin – ze komen steeds een kijkje nemen bij je vijver vol met leuke vissen –  steeds weer hun grote boodschap doen. Terwijl je zelf helemaal geen kat hebt. Daar is echter wel degelijk iets aan te doen, en dat zal je gezien de stank van die de uitwerpselen van katten met zich meebrengt als muziek in de oren klinken.  Wat dat betreft kun je nog beter hebben dat een hond zo nu en dan eens een hoopje legt.  Al met al is het gewoon erg vervelend; je wilt ook wel eens de oleander snoeien zonder het risico te lopen in de pope te stappen.

Kies je voor een structurele oplossing of prefereer je een huis-tuin-en-leuken oplossing?

Wat je kunt doen? Welke kattenverjagers er zijn? Je kunt natuurlijk gemakkelijk kiezen voor de huis-tuin-en-keuken maatregelen. Een daarvan is de kat op heterdaad betrappen en met een emmer water of slang nat maken. Je kunt mottenballen langs de afscheiding van je tuin leggen, terwijl citroenschillen langs planten ook wel eens kunnen helpen. Koffiedik schijnt het wat dat betreft ook prima te doen. Is er één stek waar de katten graag hun behoefte doen? Is dus sprake van een lievelingsplekje? Strooi daar peper. Dan blijven ze wel even weg. Maar even is niet genoeg, want na verloop van tijd keren ze gewoon terug.

Apparaatje zendt ultrasoon geluid en een lichtflits uit

Je kunt het echter ook professioneler aanpakken, iets waarvoor steeds meer mensen kiezen. Daarmee doelen we op supersonische flash kattenvangers die werken met ultrasone geluidsgolven. Ultrasone geluiden blijken in de praktijk de beste kattenverjagers die er zijn. Bovendien roemen de gebruikers het gemak waarmee je op die manier katten uit je tuin kunt houden. Het mooie is dat de geluiden die geproduceerd worden behalve katten nog meer ongedierte uit de tuin houden. Nog mooier is dat je menselijk oor niet in staat is de geluiden te horen. De tonen zijn te hoog.

Op zonne-energie, met draad of op batterij

De meest moderne kattenverjagers hebben een bewegingssensor. Ze nemen een kat of een ander dier waar en zenden meteen een ultrasoon geluid uit. Gemiddeld genomen kan de kattenverjager op die manier een gebied van 150 vierkante meter dekken. De meest modern werken op zonne-energie. Je hebt ze echter ook ‘gewoon’ met kabel of met een batterij. Je hebt verschillende soorten kattenverjagers. Zo heb je ze dus met alleen een ultrasoon geluid, je hebt ook uitvoeringen die en een geluid en een soort van lichtflits afgeven. Omdat het apparaatje met wisselende frequenties werkt, krijgen de katten nooit de gelegenheid om aan het geluid te wennen en worden katten keer op keer verjaagd. Het werkt dus steeds en niet slechts één keer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button