OnderhoudSlaapkamer

Zilvervisjes in bed

Story Highlights
  • Zilvervisjes knagen aan papier en kleding
  • Zilvervisjes zijn 's nachts actief
  • Je kunt zilvervisjes verwijderen en voorkomen

Nee, dat wil je niet. Niemand zit te wachten op zilvervisjes in bed. Alleen het idee al. De kleine insecten leven echter graag in onze huizen om vaak een spoor van vernieling achter te laten. Ze verstoppen zich overdag het liefst in kieren en naden om vervolgens ’s nachts tevoorschijn te  komen. Gelukkig is er wel degelijk iets aan het probleem dat zilvervisjes echt zijn te doen.

Zilvervisjes in bed gevaarlijk

Om nou te zeggen dat zilvervisjes in bed gevaarlijk zijn, gaat wat ver. Wel kunnen de kleine irritante insecten een spoor van vernieling achterlaten in je huis. Bovendien dragen ze verschillende bacteriën met zich mee en kunnen ze op die manier zoiets verspreiden. Ze zijn bovendien dol op papier en daarom knabbelen ze graag aan jouw papieren. Hetzelfde geldt voor kleding, want ook je kleding is niet veilig. Zilvervisjes knagen graag aan je kledingstukken. Redenen voldoende dus de aanwezigheid van zilvervisjes tegen te gaan. Probleem is vaak dat je ze overdag dus niet ziet en ze eigenlijk alleen in het donker zichtbaar worden. Bovendien hebben ze het bed uitgekozen als hun favoriete plek. Andere plekken waar je ze vaak ziet zijn de badkamer, de kelder en keukenkastjes.

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Heb je de indruk dat er zich zilvervisjes in je huis bevinden? Dan is het de hoogste tijd daar wat aan te doen. Maar: wat te doen tegen zilvervisjes? Een goedkope wijze om wat te doen tegen zilvervisjes is zelf een eenvoudige en goedkope val maken. Je neemt een glazen potje en brengt aan de buitenkant afplakband aan. Dit plakband zorgt ervoor dat de beestjes in de pot kunnen klimmen. Omdat de binnenkant echter glad is, komen ze er niet meer uit. Je maakt het voor de zilvervisjes aantrekkelijk door een stukje brood of een ander zetmeelrijk eten in de pot te doen. Je zet de pot in de nachtelijke uren in je slaapkamer. Je kunt ook kiezen voor een natte krant als val. Rol de krant op en doe er twee elastiekjes omheen. Leg de vochtige krant vervolgens ‘s nachts onder je bed. Je kunt het ook proberen met geurtjes, want het is bekend dat zilvervisjes een hekel hebben aan laurier, ceder, lavendel en citroen. Gied stofzuigen kan ook geen kwaad als je iets wilt doen aan de aanwezigheid van zilvervisjes.

Zilvervisjes voorkomen

Natuurlijk geldt dat zilvervisjes voorkomen beter is dan genezen. En je kunt zelf veel doen om te voorkomen dat zilvervisjes zich ook in jouw huis thuis voelen. Dat doe je in de eerste plaats vooral door het onaantrekkelijk te maken voor de beestjes. Voorts is het zaak om te zorgen dat er zo weinig mogelijk eten voor ze te vinden is. Zorg er bovendien voor dat ze niet zomaar binnenkomen en dat ze moeilijk een schuilplaats vinden. Zorg dus voor goede verluchting en ventilatie op je slaapkamer en laat je bed eerst een periode onopgemaakt liggen. Gebruik regelmatig de stofzuiger en zorg dat er zo weinig mogelijk kieren en naden zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button