Baby- en kinderkamerWoonruimtes

5 Tips voor een perfecte kinderkamer

Story Highlights
  • Eerst praktisch, dan gezellig
  • Zorg dat je voorraad hebt
  • Denk ook aan voldoende luiers en babyshampoo

Verwacht je straks je eerste zoon of dochter? Dan is het toch altijd spannend om met de babykamer aan de slag te gaan. Want je wilt uiteraard alleen het beste voor je baby en enige ervaring heb je nog niet. Daarom heb je vast baat bij de tips die we je hier geven.

Praktisch

Belangrijk bij het inrichten van de eerste babykamer is dat je eerst kijkt naar alles wat praktisch is. In eerste instantie zorg je er dus voor dat je bepaalde meubels in huis haalt. Denk dan aan de commode, een kledingkast, een spiegel, wiegje, ledikant en babybadje. Is dat allemaal voorhanden? Kijk pas dan of er nog ruimte resteert voor accessoires. Hanteer dus altijd deze volgorde; eerst wat nodig is, dan wat het mooier maakt.

Budget

Het inrichten van de perfecte kinderkamer valt of staat natuurlijk met het budget dat je beschikbaar hebt. Is dat beperkt, ga dan met de kaasschaaf over alles wat je denkt nodig te hebben of kijk in een andere prijsklasse. Ga nooit over je budget, maar houdt dat als criterium aan.

Stijl en kleuren

Vroeger was het standaard zo dat een jongenskamer blauwtinten had en een meisje een roze kamer kreeg. Als je niet weet of je een jongen of meisje krijgt, dan kan dat in elk geval niet, gelukkig zijn we in ons land ook veel moderner geworden en is blauw of roze al lang niet meer heilig. Stem de kamer gewoon af op je eigen smaak, volg de trends en stem de kinderkamer aan bij de rest van de woning.

Fleur de kamer op

Heb je alles in huis en heeft de kamer dezelfde stijl als de rest van je woning? Dan is het tijd voor de afwerking. Nu ga je het gezellig maken. Gebruik bijvoorbeeld kussentjes en tekeningen, maak muurschilderingen en hang foto’s op. Na het aanbrengen van dergelijke accessoires is de kamer helemaal af en kan de kleine echt komen.

Zorg voor voorraad

Een zon of dochter vertelt je niet wanneer hij of zij precies komt. Zorg dus dat je op tijd de spullen in je babykamer hebt en zorgt voor voorraad. Genoeg kleding is uiteraard belangrijk, net als sokken, luiers en een thermometer bijvoorbeeld. Vergeet de babyshampoo niet voor op de babykamer, net als dat je zorgt dat je voldoende washandjes en handdoeken hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button