Trends

Behang trends 2021

Story Highlights
  • Kies voor de natuur in groen en fotobehang
  • Retrobehang is weer helemaal terug
  • Vliesbehang; je smeert alleen de muren in met lijm

En wat doen we met de wanden in ons huis in 2021? Aan de wanden kiezen we ook in 2021 voor behang. Uiteraard zou je bijna zeggen, want behang is en blijft toch erg populair en is bovendien in staat om een ruimte razendsnel een nieuwe vibe te geven. De keuze is enorm als je kiest voor behang, dan in vliesbehang een nieuw uithangbord heeft gevonden. Denk je er wel aan dat het behang enigszins matcht met de vloerbekleding die je in de woonkamer hebt liggen?

Behang woonkamer trends 2021

Nemen we de behang woonkamer trends 2021 nader onder de loep, dan zien we de opmars van fotobehang. Als jij de wanden in je woonkamer met neutrale kleuren wilt breken, denk dan eens aan fotobehang. Reserveer een wandje in de woonkamer voor fotobehang. Haal bij voorkeur de natuur in huis en dan het liefst in de kleur groen. De woonkamer breekt zo en krijgt meteen een heel ander karakter. Wat betreft fotobehang heb je de keuze uit alleen maar prachtige afbeeldingen die super scherp zijn. Kies je voor een natuurfoto, dan waan jij je daadwerkelijk zelf in de groene natuur. Het geeft je woonkamer in elk geval een heel bijzonder effect.

Enorm groot en gevarieerd aanbod

Een andere optie is retrobehang. Je kent het vast wel, dat behang met die opvallende prints en al even opvallende kleuren. Retrobehang staat voor drukte aan de wand. Dat betekent dat je de rest van je interieur een meer minimalistisch karakter kunt geven om het daar wat rustiger te houden. De combinatie is prachtig in elk geval. Kijken we naar de kinderkamers en behang dan ontdekken we eigenlijk pas hoe groot het aanbod is. Het aantal kleuren en dessins is amper nog te tellen. Trendy is te kiezen voor educatief behang op de kinderkamer, bijvoorbeeld in de vorm van een wereldkaart of ruimtebehang waarop de kinderen de sterren kleren herkennen en straks buiten zo de grote beer aanwijzen.

Kies voor aardse kleuren en voor vliesbehang

Behang 2021 is vooral kiezen voor aardse kleuren. Zeker als je geen fan bent van de prints bieden deze kleuren je rust. Kies voor deze kleuren in de vorm van bijvoorbeeld een abstract landschap. Ook oudroze scoort wat dat betreft goed. Welke motief je ook kiest en met welke kleuren je ook wilt werken, in vliesbehang heeft behang er een nieuw uithangbord bij gekregen. Dit behang is zeer is zeer sterk en scheurt amper. Bovendien kun je de behangtafel in de kast laten. Vliesbehang betekent dat je alleen de muur van lijm voorziet, je kunt dit sterke behang dus gewoon vanaf de rol aanbrengen. Dit type behang laat zich ook weer gemakkelijk verwijderen.

Ben je nou benieuwd naar de behang trends van 2024? Lees dan ons artikel voor dit jaar!

Gerelateerde artikelen

Back to top button