Woonruimtes

De perfecte kapstok voor jouw hal

Story Highlights
  • Houd rekening met de beschikbare ruimte
  • Wandkapstok met opbergmogelijkheden
  • Werk met kledinghangers

Nee, een kapstok voor in de hal koop je niet zomaar even. Daar moet je goed over nadenken. Zo heb je rekening te houden met de ruimte en kun je ervoor kiezen een kapstok te kopen met wat extra opbergmogelijkheden, mocht je hal nu een wat rommelige indruk maken. Kortom; de perfecte kapstok voor jouw hal heb je niet zomaar. Bovendien maakt het verschil of je een Ikea hal hebt of een hal met een andere uitstraling.

Een wandkapstok of een staande kapstok?

Kies je voor een wandkapstok of vind je een staande kapstok veel leuker? Je hebt wat te kiezen als je zoekt naar de voor jou perfecte kapstok voor in de hal. Je kunt bovendien ook kiezen voor losse kapstokhaken, ook een perfecte oplossing in bepaalde gevallen. Voor je de zoektocht naar de perfecte kapstok voor in de hal start, is het goed te weten hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. Kies je namelijk voor een staande variant, dan neemt die meer ruimte in. Is je hal aan de kleine kant, opteer dan voor een wandkapstok of voor losse haken. De haken geven je hal een meer speelse uitstraling, een uitvoering aan de wand geeft je vaak wat meer opbergopties.

Met opbergvakken en een hoedenplank

Om een indruk te krijgen hoeveel ruimte je nodig hebt, tel je gewoon het aantal jassen dat nu aan de kapstok hangt. Houd dat aan en zorg dat je altijd wat ruimte houdt. Je krijgt immers welk eens bezoek. Bovendien staat een ruimere kapstok altijd beter dan een kapstok die volgepropt is. Zeker als je de kapstok ook wilt gebruiken om wat extra opbergmogelijkheden te creëren, kies je voor een wandkapstok, uitgevoerd met opbergvakken of een hoedenplank. Vaak kun je voor een dergelijke kapstok prima mandjes gebruiken. Ga je toch voor een staande kapstok, dan kun je er eventueel een passend schoenenrek bij aanschaffen om er een mooi geheel van te maken.

Niet graven naar jassen

Door gebruik te maken van hangers bespaar je nog meer ruimte. Je kunt ook kledinghangers gebruiken, dat staat vaak iets stijlvoller. Met hangers hoeven je gasten eveneens niet te graven als ze hun jas zoeken. Je hebt dus wel wat te kiezen als het om de kapstok. Je kunt gaan voor de simpele uitvoering die bijna onzichtbaar is, je kunt van je kapstok echter ook meteen de blikvanger van de hal maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button