Trends

Keukentrends 2021

Story Highlights
  • Keuken als centraal punt
  • De terugkeer van de mid-century design
  • De duurzame en slimme keuken

Het verschil tussen de keuken en de woonkamer wordt steeds minder. Steeds minder wordt de (bij)keuken het verlengstuk van de woonkamer. En dus wordt er steeds meer aandacht besteed aan de keuken. Daarom bespreken we hier de keukentrends 2021.

Nieuwste keukentrends 2021

De nieuwste keukentrends 2021? Dat is in elk geval een keuken die de lucht in gaat. De kasten worden hoger om zo de ruimte maximaal te benutten Dat gecombineerd met een lage plint en een dun werkblad geeft een minimalistisch design. Voor de lange mensen zijn de kasten een zegen, de iets kortere mensen zullen vooral slim om moeten gaan met de hogere kasten. Terug van weggeweest in 2021 is de mid-century design keuken. Dit is de keuken die we in de zeventiger en tachtiger jaren zo vaak zagen. Vaak heeft deze keuken warme houttinten of is het van donker eiken. Dit en notenhout wordt in 2021 gecombineerd met een moderne textuur en modern materiaal. De keukentafels zijn in 2021 vooral rond en ovaal. Vergeet je ook niet  goed te kijken naar wat je op de vloer wilt.

Keukentrends 2021 kleuren

Kijken we naar de kleuren die in 2021 te zien zullen zijn in onze keukens dan zien we dat de metallic kleuren met messing accenten de hoofdrol gaan spelen. Je ziet de kleur terug in kranen, spoelbakken en grepen. Keukentrends 2021 kleuren zijn zeker ook de keukenkastjes die in 2021 vaker uitgevoerd zullen worden in de metaallook. Zorg niet alleen dat je de juiste kleuren gebruikt maar zorg in de keuken ook voor de goede verlichting. Fel als dat nodig is en anders liever sfeervol. Het kan allemaal in 2021 en maakt je keuken nog fraaier. Zo heb je tijdens het koken goed licht en later gezelliger en veel minder fel licht. Het is maar net waar de situatie om vraagt.

Keuken inspiratie 2021

Op zoek naar keuken inspiratie 2021? Zoek het dan vooral in de duurzame keukens en de slimme apparaten die tegenwoordig gebruikt worden. Nederland verduurzaamt in sneltreinvaart en dus zie je eigenkijk ook alleen nog maar keukens die weinig energie gebruiken. Er wordt voorts vooral gewerkt met inductieplaten en ook bijvoorbeeld de Quooker. Uiteraard is in de moderne keuken sprake van een gescheiden afvalsysteem en kun je met een handige app en met behulp van je smartphone de apparaten gemakkelijk op afstand bedienen. Daardoor geeft de keuken van 2021 je niet alleen een mooie uitstraling maar ook weer heel erg veel meer gemak.

Ben je op zoek naar keukentrends in 2024? Lees dan onze ultieme gids over de keukentrends in 2024.

Gerelateerde artikelen

Back to top button