Tuin

Verrijk je tuin met een prachtige houten loungeset

Story Highlights
  • Houten loungeset misstaat in geen enkele tuin
  • Behoeft wel iets meer onderhoud
  • Vergeet de kussens en een kussenhoes niet

We kunnen tegenwoordig niet zonder een loungeset in de tuin. We willen namelijk in de tuin hetzelfde comfort ervaren als binnen en dan kun je met een loungeset (van hout) prima uit de voeten. Meer en meer is de houten loungeset in opmars. Logisch, want een houten loungeset is een prachtig natuurproduct en die past in elke tuin, een tuin die je natuurlijk mooi afbakent met een fraai hek.

Loungeset van hout misstaat in geen enkele tuin

Een loungeset van hout past inderdaad in elke tuin. Het is een verrijking voor elke tuin en zal ervoor zorgen dat je heerlijk liggend op je loungeset nog langer geniet van de zwoele zomeravonden. Een product van hout is altijd warmer en zorgt voor meer sfeer. Wel dien je er bij een houten loungeset vanuit te gaan dat er na verloop van tijd en door de werking van de zon verkleuring zal ontstaan. De een vindt dat storend, een ander geniet juist van dit natuurlijke proces.

Vraagt wel iets meer onderhoud

Een houten loungeset vraagt wel iets meer onderhoud. Maak de loungeset dus wat vaker schoon, zeker als het winter geweest is. Bij de houten loungesets wordt vaak teakhout gebruikt, terwijl ook vaker en vaker steigerhout toegepast wordt. Check als je kiest voor teakhout wel altijd of er FSC-keurmerk hout gebruikt is. Dan is er hout gebruikt dat geen schade aan het milieu veroorzaakt. Let bij een loungeset van steigerhout vooral op een goede afwerking. Soms kunnen er kleine deeltjes hout loslaten en bestaat de kans op splinters.

Voorkom uitdroging en schuur met de nerf mee

Hout misstaat in geen enkele tuin. Je houdt de loungeset gemakkelijk schoon met een zachte borstel en een doek. Op die manier blijft de eventueel aangebrachte beschermende waxlaag namelijk zitten. Zorg dat je uitdroging voorkomt en als je de loungeset van hout gaat schuren, schuur dan altijd met de nerf mee. Vaak worden de houten loungesets gemaakt met een metalen of aluminium afwerking.

Kussen in alle kleuren en voorzien van alle denkbare motieven

Uiteraard is een houten loungeset niet af zonder de juiste kussens. Wat dat betreft hoef jij je geen zorgen te maken, want voor elke houten loungeset is een goed en comfortabel kussen beschikbaar. En dat in alle kleuren en met alle denkbare motieven. Belangrijk is om de kussens in een kussenhoes te bewaren en ze niet buiten te laten liggen. Zo houd je de kussens veel langer mooi en in conditie. Er zijn kussens beschikbaar die je zou kunnen laten liggen, opbergen in kussenhoezen is altijd beter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button