Trends

Woontrends 2021

Story Highlights
  • Velvet stoffen ook in 2021 weer helemaal hip
  • Kies voor ronde vormen
  • Echte abstracte kunst en kunst op posters

We zijn er elk jaar opnieuw toch weer benieuwd naar, naar de woontrends voor het nieuwe jaar. Niet dat je elk jaar weer heel je inrichting aanpast, maar soms kun je al met relatief simpele ingrepen voldoen aan de woontrends. Lees hier meer over de woontrends 2021.

De ronde vormen

Laten we eerst eens kijken naar de vormen. Het moge duidelijk zijn dat 2021 het jaar wordt van ronde vormen. Heel lang was eigenlijk alleen het bijzettafeltje rond, in 2021 zie je de ronde vormen ook terug in banken en fauteuils, en dan specifiek de rugleuning van deze heerlijk zittende stoel. Ronde vormen passen in elk interieur. Behalve vormen wil je natuurlijk ook alles weten over de kleuren die een rol gaan spelen in de woontrends 2021. Welnu, met Brave Ground is dé kleurtrend van 2021 genoemd terwijl ook donkerblauw een rol gaat spelen. Vergeet je voor het gehele plaatje niet ook de vloertrends 2021 te checken?

Woontrends 2021 kleuren

Blauw dus, diep blauw. Dat is wat de woontrends 2021 kleuren laat zien. Je moet die kleur eigenlijk terug zien in je interieur. En je bent vast creatief genoeg om die kleur in te passen. Brave Ground is een relatief onbekende kleur. De kleur combineert gemakkelijk en kun je het best omschrijven als een zachte kleur bruin. Een naturelkleur ook vooral. Met Brave Ground heb je altijd een zeer rustige basis. Brave Ground heeft de kwaliteit om andere kleuren te laten schitteren. Wat dat betreft is het een kleur die een dienende rol speelt.

Nieuwste woontrends

Over de nieuwste woontrends gesproken, dat mag je zeker Japandi niet vergeten. Hoewel de combinatie van een beetje Japan en een beetje Scandinavië op voorhand een bijzondere lijkt, levert de combinatie heel veel moois op. Er ontstaat namelijk een sobere woonstijl met heel fraaie contrasten en organische vormen met vooral neutrale kleuren en de zogenaamde teddystoffen. Er zijn ondertussen ook tegels in de Japandi stijl beschikbaar en die mogen er zeker ook zijn. Velvet speelde ook in 2020 al een grote rol en de velvet banken zijn gezien hun hoge mate van aaibaarheid erg populair. Daarom blijft de bank ook in 2021, en zie je daarnaast ook poefen, fauteuils en zelfs zitzakken van velvet en uitgerust in teddystof.

Woonstijlen 2021

Opvallend is dat in de woontrends van 2021 plaats is ingeruimd voor abstracte kunst en Matisse afbeeldingen. Dut zie je vooral terug op posters. De wandbekleding kan je interieur zomaar een bepaalde vibe geven. De abstracte kunst is toch al in opmars. Ook echte abstracte kunst misstaat dus niet in een huis dat volgens de woontrends van 2021 is ingericht. En dus zie je abstracte kunst terug in alle woonstijlen 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button