Badkamer

Badkamertrends 2021

Story Highlights
  • Kies voor de kleur zwart in de badkamer
  • Ruim baan voor de vrijstaande baden
  • De kamerplant kan ook prima in de badkamer

Nee, de badkamer wordt al lang niet meer vergeten als het om woontrends 2021 gaat en is al een aantal jaren een meer dan volwaardige ruimte in elke huis. Sterker nog, vanwege de extra mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, wordt menig badkamer een heuse (mini) wellnesskamer thuis. Laten we een blik werpen op de badkamertrends 2021.

Badkamer inspiratie 2021

Aan badkamer inspiratie 2021 in elk geval geen gebrek. Wie aan een badkamer denkt, die denkt in eerste instantie toch aan de kleur wit. Nu hebben de donkere keuren al hun intreden gedaan in de badkamer de afgelopen jaren en die lijn zet zich in 2021 voort. Zwart is strak en modern en zeker als je een industriële stijl hebt is een zwarte of in elk geval donkere badkamer een aanrader. Alles zwart is wellicht nog een brug te ver, er is wel heel erg veel mogelijk. Behalve op detailniveau kies je nu ook voor zwart als kleur van het grotere sanitair. Denk ook eens aan een wat lichter badkamermeubel met een zwarte wastafelkraan. Staat echt prachtig!

Badkamer ideeën 2021

Bij de betere badkamer ideeën 2021 hoort zeker het hoekbad in vrijstaande uitvoering. Het vrijstaande hoekbad is niet nieuw maar wel een trend in 2021. Vergeet dan niet dat je dan wel wat meer ruimte in de badkamer nodig hebt ten opzichte van het hoekbad. Hoewel we het hier hebben over de badkamer, kun je bij voldoende ruimte en een waterafvoer kiezen om het vrijstaand bad in je slaapkamer te plaatsen. Ook in de badkamer komt het vrijstaande bad goed tot zijn recht. Bovendien is een dergelijk bad ook nog eens gemakkelijker schoon te houden omdat jij je rondom het bad kunt bewegen en het bad dus ook steeds droog kunt maken.

Natuurlijk materiaal en bijzondere muren

Trendy in 2021 in de badkamer is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout zie je meer en meer terug in 2021 net als grove waskommen van natuursteen en ook Scandinavisch hout. Ook de kamerplant rukt op en kan gerust een ereplaats krijgen in de badkamer. Het is behalve fraai nog goed voor de kwaliteit van de lucht ook. Het jaar 2021 wordt ook al het jaar van de bijzondere muren. Deze trend is overgewaaid vanuit de slaap- en woonkamer. Je kiest ook in de badkamer dus voor een accentmuur, bijvoorbeeld door het gebruik van tegels in een bijzondere kleur of vorm. Wat dat betreft gaan we in 2021 ook de zeshoekige tegel vaker terugzien. Het is meteen ook een perfecte tegel die de belijning in de badkamer onderbreekt en dat op zeer stijlvolle wijze doet.

Lees je dit artikel in 2024, en ben je benieuwd naar de trends voor dit jaar? Lees dan hier de up-to-date guide voor de leukste badkamer trends in 2024.

Gerelateerde artikelen

Back to top button