Trends

Beste deurbel met camera 2022

De slimme deurbel of een deurbel met een camera wordt steeds vaker geïnstalleerd en dat is ook logisch. Met deze handige producten kun je via de app op een smartphone of tablet zien we er aanbelt en voor de deur staat. Het is ook een handig product voor als je onderweg bent, want dan krijg je een melding dat er bij je thuis wordt aangebeld. En door de ingebouwde functies waarmee je met de persoon aan de deur kunt communiceren, kun je bijvoorbeeld aan de pakketbezorger vragen of hij het pakketje bij de buren wilt afleveren. Een deurbel met camera is handig en het geeft je ook nog eens een veilig gevoel. In onze blog vertellen we meer over deze producten en we zetten de beste deurbel met camera van 2022 in het zonnetje.

Genoeg opties in deurbellen met een camera

Je hebt genoeg opties als je op zoek bent naar een geschikte deurbel met camera, maar in de regel zijn dit altijd slimme deurbellen die je ook met het internet kunt verbinden. Veel deurbellen met een camera hebben een bewegingssensor en er worden dus opnames gemaakt op het moment dat de camera beweging detecteert. Dit is vaak als iemand echt voor de deur staat of te dicht langs het huis loopt. Deze beelden kun je lokaal opslaan op een digitale videorecorder, maar niet ieder model is hiervoor geschikt. De meeste fabrikanten bieden ook een service aan waarmee je de opgenomen beelden en de gemaakte foto’s in een cloudomgeving kunt opslaan. Vaak moet je wel een klein bedrag per maand betalen om van deze services gebruik te kunnen maken.

Aansluiten op bedrading of een draadloze deurbel

Een groot verschil tussen de producten is dat er deurbellen met camera zijn die je op de bestaande bedrading van een deurbel kunt aansluiten. Maar er zijn ook draadloze modellen. Deze modellen hebben een continue internetverbinding nodig en een opgeladen accu of batterijen. Het grote pluspunt is dat deze deurbellen eenvoudig te installeren zijn en het nadeel is dat de deurbellen opgeladen moeten worden of dat de batterijen vervangen moeten worden zodra ze leeg zijn. Vaak heb je bij draadloze deurbellen ook extra producten nodig, zoals de gong. Die klinkt wanneer er wordt aangebeld. Overigens is dit wel een vrije keuze, want je krijgt altijd een melding in de app zodra er wordt aangebeld.

Beste deurbel met camera 2022

Deurbel uitbreiden

Je kunt deurbellen met verschillende modules uitbreiden. Kies bijvoorbeeld voor een draadloze gong die je vrijwel overal in het huis kunt plaatsen of kies voor een indicator die knippert als er wordt aangebeld. In dat opzicht past een video deurbel ook prima in een smart home oplossing. Ondanks dat camera’s vaak goed in het donker kunnen filmen, kun je er ook voor kiezen dat er een lamp in de portiek wordt geactiveerd op het moment dat iemand de drukker heeft ingedrukt. En zo zijn er nog wel een flink aantal combinaties te verzinnen.

Is een video deurbel ook veiliger?

De reden waarom mensen een video deurbel installeren is op de eerste plaats vanwege de veiligheid. Het is immers een klein beveiliging cameraatje die activiteiten bij je voordeur registreert. Wanneer iemand zich toegang tot jouw woning probeert te verschaffen, wordt diegene vastgelegd. Een deurbel met camera schrikt inbrekers ook af, maar wees jezelf er wel van bewust dat je misschien wel een achterdeur hebt of dat de eerste verdieping van je woning redelijk eenvoudig te bereiken is. Inbrekers zijn nu eenmaal vindingrijk in dat opzicht. Dus wil je qua veiligheid het maximale eruit halen? Dan moet je bijvoorbeeld ook gaan werken met beveiligingscamera’s die je op andere strategische plekken in en rondom de woning plaatst.

De beste deurbel met camera 2022

Feitelijk zijn er een paar merken die als de beste fabrikanten van slimme deurbellen mogen worden bestempeld. Dan hebben we het over Eufy, Google en zeker niet op de laatste plaats Ring. Als we kijken naar functionaliteit en prijs-kwaliteitsverhoudingen, is de Ring Video Doorbell 4 de beste keuze die je op dit moment kunt maken. De camera kan in Full HD opnemen en fotograferen en beschikt over een ingebouwde intercom. Via de app kun je heel eenvoudig oproepen beantwoorden en eventueel een postbode verzoeken om het pakketje bij de buren af te geven. Pluspunten zijn dat je video’s en foto’s in de cloud kunt opslaan, je kunt met de app live inloggen op je deurbel met camera en de deurbel is zowel op de bestaande bedrading aan te sluiten als te gebruiken als een draadloze deurbel. De nadelen zijn dat je de gong of een ander notificatiesysteem los moet aanschaffen en dat je voor circa € 30,- per maand een abonnement nodig hebt als je de gemaakte video’s en foto’s in de cloud wilt opslaan. Een belangrijke tip is om ook eens te checken of je wel een goede en stabiele internetverbinding hebt. Want alleen dan kan de deurbel met camera optimaal werken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button