Woonkamer

Interieurtip: houten paneel

Story Highlights
  • Geef je huis karakter
  • Diverse soorten houten panelen
  • Ook voor op kantoor

In ons land wordt er verrassend genoeg nog weinig gebruik van gemaakt, maar een houten paneel is in woning is toch echt van toegevoegde waarde. De houten panelen heb je uiteraard weer in heel erg veel verschillende uitvoeringen. Ofwel; het een paneel is de ander niet.

Je kunt de houten panelen aan de wand of het plafond plaatsen

Zo heb je kant en klare houten panelen met eiken latten en met bijvoorbeeld absorberend zwart vilt ertussen. Je kunt doorgaans de houten panelen zowel horizontaal als verticaal gebruiken, en een houten paneel kun je aan de wand bevestigen maar even goed aan het plafond. De houten panelen die je wel al veel ziet is een combinatie van MDF met eiken en vilt. Een houten paneel is gemakkelijk te monteren. Je lijmt het paneel op de wand of gebruikt een tacker op een regelwerk of rechtstreeks op een gips- of houten wand. Je hebt de houten panelen uiteraard in verschillende breedtes en lengtes.

Geeft elk huis meteen karakter

 Het mooie aan het gebruik van een houten paneel is dat je letterlijk de natuur je huis in haalt. Houten panelen kunnen zorgen voor een luxe uitstraling en de kwalitatief goede panelen zijn vaak niet eens erg duur. Je hebt houten panelen van massief hout en van UV-uitgeharde hardwax. Deze panelen zorgen echt voor een unieke sfeer en kun je ook prima in de slaapkamer gebruiken. Er zijn ook houten panelen die bepaald niet misstaan in de vochtige ruimtes. Een ding is zeker; een houten paneel heeft elk huis karakter.

Krasbestendig en zeer duurzaam

Goed idee om te kiezen voor afgewerkte MDF of spaanplaten. Je hebt deze panelen beschikbaar met een wit transparante afwerkingslaag of met een melaminelaag in verschillende designs en texturen. Deze houten panelen zijn krasbestendig en zeer duurzaam, kleurvast en ook al erg onderhoudsvriendelijk. Je hebt er met andere woorden geen omkijken meer naar. Ongeacht welke houten panelen je ook kiest, er is altijd wel een passende edging tape of kantenband beschikbaar.

Massief houten panelen zie heel erg weinig

Houten panelen die je in ons land toch al heel weinig ziet zijn de massief houten panelen. Met deze panelen kun je in een handomdraai elk interieur ene warme tint geven met een zeer natuurlijke uitstraling. Deze panelen zijn gemakkelijk te bewerken en verwerken en om die reden heb je hele erg veel verschillende mogelijkheden met deze panelen.

Houten panelen misstaan ook niet op kantoor

Met houten panelen kies je voor een duurzame interieuroplossing en het is ondertussen duidelijk dat de panelen beslist niet altijd duur hoeven te zijn. Hoewel je wel steeds meer hout in het interieur ziet, zien we nog steeds weinig echte houten panelen in het interieur. Bijzonder, want de toegevoegde waarde is al lang bewezen. Wat dacht je van een houten wandpaneel achter de televisie bijvoorbeeld met daar weer voor kamerplanten, of panelen langs de trap of achter de eettafel. Natuurlijk, de handgemaakte houten wandpanelen zijn snel heel erg prijzig en minder aantrekkelijk. Behalve dat je de houten panelen in de inrichting ziet, misstaan de panelen evenmin op kantoor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button