Trends

Interieurtrends 2021

Story Highlights
  • Duurzaamheid speelt ook in 2021 een belangrijke rol
  • Ruim baan voor wereldse elementen
  • Brave Ground en (donker)blauw spelen de hoofdrol

Altijd weer spannend, als een nieuw jaar is aangebroken. Want wat worden dit jaar de interieurtrends. De interieurtrends 2021 houden veel mensen bezig. Iedereen wil immers wel een trendy huis en wil wel de juiste kleuren gebruiken. De trends voor 2021 lopen nogal uiteen. Lees hier alles over de interieurtrends van 2021.

Een niet van nieuw te onderscheiden vloer in je huis

Duurzaamheid is een trend, een trend die al even aanhoudt en ook in 2021 een belangrijke rol gaat spelen. Duurzaamheid kun je op verschillende manieren in de praktijk toepassen. Zo kun je besluiten je meubels een tweede leven te geven, gewoon door het opnieuw te verven. Hetzelfde geldt voor de vloer. Een keer goed schuren en in de lak zetten en je verlengt de levensduur en hebt een amper van nieuw te onderscheiden vloer in je huis liggen. Gordijnen zijn in dat kader ook belangrijk in 2021, al was het alleen al om energie te besparen.

Japandi: de geboorte van een nieuwe woonstijl

Het jaar 2021 wordt ook vooral het jaar van de wereldse elementen. Een mix van culturen is straks usance. Dat betekent dat je gewoon een groot Oosters tapijt combineert met een moderne tafel. Je mixt prints en materialen en dan zal blijken dat een mix van messing en beton bijvoorbeeld toch wel heel erg fraai kan zijn. Interieurtrend wordt ook de woonstijl die Japandi genoemd wordt. Japandi is een mix van een Scandinavische en Japanse stijl. Het zal je een opgeruimd gevoel geven, want de nieuwe woonstijl heeft een sterk minimalistisch karakter. Natuurlijke tinten zijn belangrijk net als strakke tegels en zachtere stoffen.

Interieur kleurentrends 2021

Gaan we kijken naar de kleuren. Zeker is dat je Brave Ground, de kleur van het jaar, tegen gaat komen in 2021. Deze kleur heeft een sterk dienend karakter. De beige-bruine en zeer natuurlijke kleur laat andere kleuren extra glanzen. 2021 wordt ook het jaar van de lichte tinten. Wit en lila bijvoorbeeld, kun je prima gebruiken in 2021. Dat geldt zeker ook voor de kleur blauw en dan met name de wat neer donkere kleuren blauw. Wat dacht je van een blauwe bank in een lichtere ruimte? Dat staat echt prachtig. Behalve de juiste kleuren gebruik je ook de beste vormen van 2021. Dit zijn de meer ronde vormen en zeker ook de organische vormen. Om een grote ruimte te breken gebruik je een ronde tafel, terwijl je ook meer en meer stoelen in een wat rondere uitvoering tegen gaat komen in 2021.

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Gerelateerde artikelen

Back to top button