Slaapkamer

Kleine slaapkamer inrichten

Het inrichten van een huis is altijd weer een spannende taak. Want een inrichting kost natuurlijk geld. Het is niet gratis om een huis in te richten en je wilt het dan ook wel graag heel erg leuk gedaan hebben. Gelukkig kun je tegenwoordig online heel veel inspiratie vinden hoe je een woning leuk kunt inrichten maar het blijft alsnog altijd wel een flinke zoektocht. Zeker als het een kleine ruimte betreft zoals een slaapkamer kan het best ingewikkeld zijn om deze leuk en naar smaak in te richten. Hier lees je een aantal tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kleine slaapkamer leuk ingericht wordt en een plek wordt waar je graag verblijft.

Klein maar fijn

Het is een beetje een cliché uitspraak maar klein is zeker fijn. Kleine ruimtes kun je namelijk al vrij snel heel gezellig inrichten. Het enige waar je een beetje op moet letten met een kleine ruimte is dat je niet te veel spullen in de kamer stopt. Want dan wordt het al snel een geprop van jewelste en lijkt een kamer dus heel erg klein. 

Zonde en dat wil je dus ook niet. Je moet in een kleine kamer dus gaan ‘ontspullen.’ Dat is voor veel mensen wel lastig want weggooien maakt dat je kritisch moet nadenken of je iets nog wel wilt gebruiken. Zeker als het om spullen van emotionele waarde gaat is het lastig om te ontspullen. Dan wil je het liefste die spullen nog zo lang mogelijk bij je hebben.

Een kleine slaapkamer kun je met een paar simpele trucs omtoveren tot een waar paradijsje waar jij je helemaal happy en vrolijk kunt voelen. 

Bepaal de basis

Het is heel erg belangrijk om de basis van de slaapkamer goed te hebben. Dat wil zeggen, kies als eerste de juiste kleuren voor jouw slaapkamer. Door de kleurstijl van de slaapkamer op voorhand te bepalen creëer je rust en overzicht. Dan is het heel makkelijk om de overige accessoires voor de slaapkamer te bepalen. 

Gordijnen voor de slaapkamer kopen is een belangrijk onderdeel van het stijlen van jouw slaapkamer. Kies je bijvoorbeeld voor zonwerende gordijnen of vind je het belangrijk dat je juist heel veel licht in de slaapkamer hebt? Het zijn allemaal belangrijke zaken die je op voorhand goed uitgezocht moet hebben. 

Bepaal de basis

Passende meubelstukken

Het is ook belangrijk dat wanneer je een kleine slaapkamer gaat inrichten dat je kiest voor meubelstukken die ook daadwerkelijk geschikt zijn voor de ruimte. Koop dus niet een joekel van een kast waardoor je bijvoorbeeld geen ruimte meer hebt voor een bed of tafel. 

Welk bed je gaat kopen maakt trouwens voor een kleine slaapkamer ook heel erg veel verschil. In een kleine kamer heb je gewoon te maken met een beperkte ruimte. Een groot bed stallen in een kleine slaapkamer is dus vragen om problemen want die past daar niet en hoort daar niet. Maar te klein is ook niet fijn.

Wanneer je echt een hele kleine slaapkamer hebt die bijvoorbeeld als logeerkamer dient kun je kiezen voor een opklapbed. Maar als de slaapkamer echt voor jezelf bedoeld is om iedere nacht op te slapen moet je gewoon een goed bed hebben. En dan heb je er ook geen zin in dat je telkens iedere nacht een bed moet uitklappen. 

Voordat je dus meubels gaat aanschaffen voor de kleine slaapkamer is het belangrijk dat je een inschatting maakt welke meubels jij allemaal nodig hebt voor in de slaapkamer en hoe je dit wilt verdelen. 

Als je het lastig vindt om die inschatting te maken dan kan het ook helpen dat je de situatie eerst even uittekent op papier. Zo kun je voor jezelf een indeling maken op papier hoe je de slaapkamer wilt indelen. Er zijn trouwens ook meubelwinkels waar je een programma kunt downloaden waarmee je dit bijvoorbeeld op de computer kunt doen. 

Houd het eenvoudig

In een kleine slaapkamer is het vooral belangrijk dat je het een beetje eenvoudig houdt. Hoe meer poespas en tierelantijnen hoe drukker de kleine slaapkamer wordt en dat is nu net niet wat je wilt. Houd het daarom simpel. Kies voor een rustige kleur en vloer en meubels die voldoende opberg gelegenheid bieden. 

Met een aantal simpele trucs kun jij jouw slaapkamer heel erg leuk stijlen. Echt ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. Je moet alleen een goed plan van aanpak maken en dan kom je er wel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button