Trends

Rotan hanglamp

Verlichting in de woning is heel erg belangrijk want verlichting heeft een hele grote invloed op de sfeer in de woning. Met de verkeerde verlichting in huis zakt de sfeer tot het vriespunt. Dit doordat de verlichting misschien niet warm genoeg is of juist veel te sterk waardoor je eerder het idee hebt dat je in een operatiekamer bent beland dan in de woonkamer. Wanneer je verlichting gaat aanschaffen is het dus heel erg belangrijk om goed te letten op een aantal zaken. Zeker wanneer je van plan bent om lampen te kopen die gemaakt zijn van rotan. Hier lees je waar je op moet letten bij de aanschaf en montage van een rotan hanglamp

Rotan retro

Veel mensen denken nog steeds dat Rotan retro is. Met name in de jaren negentig waren Rotanmeubels helemaal in. Daardoor heeft Rotan een beetje een stoffig imago. Maar de laatste jaren is rotan weer helemaal terug van weggeweest. Steeds meer zie je Rotan weer terugkomen in het interieur van nu. 

Rotan hanglampen passen echt in een stijlvolle woonkamerverlichting. Het mooie van rotan is ook nog eens dat het duurzaam is en duurzaamheid staat momenteel overal hoog op de agenda. En dat is natuurlijk ook best wel logisch want de aarde heeft zwaar te lijden onder het consumptiegedrag van de mens. En we moeten met zijn allen een beetje beter erop gaan letten hoe we met de aarde om springen. 

Energiezuinig 

Wanneer je kiest voor rotan hanglampen, wat een duurzaam natuurproduct is, kun je ook gelijk kiezen voor bijvoorbeeld ledverlichting. De ledlampen van tegenwoordig doen echt niet onder qua warmte en kleurintensiteit maar de voordelen van LED zijn echt zodanig dat het bijna stom is om niet voor LED te kiezen. 

Ledverlichting haalt de energiekosten drastisch naar beneden en de ledlampen hebben ook een vrij lange levensduur. Dit is fijn want dit voorkomt dat er onnodig lampen weggegooid moeten worden. Dat wil je niet, iedere keer nieuwe lampen moeten aanschaffen. Dat is echt zonde van het geld en slecht voor het milieu. 

Energiezuinig 

Waarom een rotan lamp zo mooi is

Rotan wordt in diverse producten gebruikt. Dat komt doordat rotan een bijzonder materiaal is. Oersterk, niet kapot te krijgen en daardoor heel erg duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan de rotanmeubelen. Maar op het gebied van verlichting wordt rotan nog bijzonderder. Zodra de verlichting aangaat geeft het rotan een geweldig effect in de woonkamer. 

Dit is ook de reden dat als je eenmaal aan rotan producten bent begonnen dat je dan niet meer zonder wilt. Want je krijgt zo’n ongelofelijk mooi schouwspel aan verlichting in de woonkamer. 

Maar ook de rustige en natuurlijke uitstraling die een rotan lamp geeft dat is fantastisch mooi. Eigenlijk past rotan in elk interieur. En het voordeel is ook dat rotan hanglampen in diverse formaten en kleuren te koop is. 

Je hoeft je dus echt niet alleen maar te beperken tot de natuurlijke, blanke rotan kleur. De rotan hanglampen zijn in oneindig veel kleuren te verkrijgen. Daardoor kun je dus eindeloos combineren in je woonkamer.

Het onderhoud van rotan

Wanneer je kiest voor rotan dan kies je voor een sterk en duurzaam product. Maar je moet je wel realiseren dat rotan ook onderhoud nodig heeft. Hoe duurzaam het ook zijn moge, ook rotan hanglampen hebben onderhoud nodig. 

Dat wil zeggen dat je regelmatig even de hanglamp schoon moet maken. Dit kun je heel makkelijk doen met een zachte borstel en wat lauw water. Je hoeft geen zeep of schoonmaakproducten te gebruiken. Dit is alleen maar agressief voor het rotan materiaal. Maar met een zachte borstel en een lauw sopje kom je al heel erg veel. 

Het is wel belangrijk dat je dit regelmatig doet want als je het goed bijhoudt wordt de rotan hanglamp niet zo’n vreselijk stofnest. Zeker als de lamp boven de eettafel hangt is het belangrijk om regelmatig de lamp schoon te maken. Want je hebt toch te maken met de dampen van het eten die naar boven gaan of zelfs vetten als je bijvoorbeeld gaat gourmetten. 

Als je rotan goed onderhoud kun je echt jarenlang plezier hebben van de rotan hanglamp. Alles valt en staat met goed onderhoud. Rotan heeft echt de toekomst omdat het een mooi en duurzaam product is. En met een rotan hanglamp verandert jouw woning in een prachtige plek. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button