Hal

Tip: Sleutelkastje in jouw hal

Story Highlights
  • Zo ben je nooit meer sleutels kwijt
  • Wen je zelf aan de sleutels in het kastje op te bergen
  • Ook handig voor pasjes die door verschillende mensen gebruikt worden

Hoe vaak stel je in je leven niet de vraag of iemand weet waar de sleutels liggen? Wat een ergernis is dat, om telkens maar weer te moeten zoeken naar de sleutels van de auto, de fiets of het huis. Je lost de problemen op door een centrale plaats te creëren voor alle sleutels. In de hal bijvoorbeeld. Op die manier weet je altijd waar de sleutels liggen en zie je ook meteen of er al iemand met de auto weg is. In dat geval pak je gewoon de fietssleutel, als die er nog wel hangt tenminste.

Wen je aan de sleutels in het sleutelkastje op te bergen

Er is al van alles geprobeerd om iets te doen aan het zoekraken van sleutels. Zo kun je fluiten naar de sleutelhanger, al is het bereik dan vaak te beperkt. Het is beter je een gewoonte aan te wennen; de sleutels hang je voortaan in het sleutelkastje in de hal. Dat zal in de eerste dagen nog even wennen zijn, herinner jezelf en je huisgenoten er echter aan door het ophangen van briefjes. Na een paar dagen zal het gewoonte zijn en heb je de sleutels voortaan bij elkaar in het sleutelkastje in de hal.

Kies voor een beveiligd sleutelkastje, bijvoorbeeld met cijferslot

Nou zou je kunnen zeggen dat je het inbrekers zo wel erg gemakkelijk maakt, en alle sleutels in een sleutelkastje in de hal op een presenteerblaadje aanbiedt. Op zich is dat correct. Door echter te kiezen voor een beveiligd sleutelkastje los je dat probleem op. Er zijn erg veel verschillende sleutelkastjes op de markt. Je hebt wat betreft het openen van het sleutelkastje verschillende opties. Meest eenvoudige is die van een cijfercombinatie waarmee je het sleutelkastje in de hal gemakkelijk opent.

Breng ook de pasjes centraal onder in het sleutelkastje

De sleutelkastjes zijn in de regel gemakkelijk te bevestigen en hebben een behuizing van metaal. Je kunt bovendien vaak zelf de 4-cijferige code instellen en een modern sleutelkastje biedt ook meteen plaats aan pasjes. Het kan handig zijn om bepaalde pasjes ook op een centraal punt onder te brengen. Uiteraard kan ook voor bedrijven een sleutelkastje uitkomst bieden. Je hebt ze in kleine en hele grote formaten en je hebt zelfs uitvoeringen waarvan de sleutelhaken verstelbaar zijn. Je kunt gaan werken met kleurcodering en bekende sleutelkastjes zijn ook die de Thuiszorg gebruikt. Dergelijke kastjes vind je vaak echter niet in de hal, maar aan de buitenkant van een pand.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button